Om oss | Kontakt: +46 761717152 | Info@maritim-elektronik.se

Maritim Elektronik

 • Så köper du ett sjökort som passar din plotter

  När du köper ett sjökort för din lägesmarkör du har ombord, så måste du se till att sjökortet funkar med just din lägesmarkör oavsett om du letar efter ett c-map-sjökort eller ett Navionics-sjökort. Det kan vara så att dem inte passar.
 • Behöver du en EPIRB på ditt segelfartyg?

  Benjamin Franklin sa en gång, "Genom misslyckades förberedelse, har du förberett för misslyckande." Detta är något alla erfarna sjömän håller nära till sina hjärtan. Förberedelse är nyckeln till framgångsrika resor, vare sig till sjöss, i luften eller på land. Dock kan även de bästa planerna misslyckas, speciellt om du utmanar Moder natur på egen hand.
 • Om GPS-system för båtfolk

  Satellitpositioneringssystem har funnits i många år och används i stor utsträckning av offentligheten, sjömän och militären. Med ständiga teknologiska framsteg som förbättrar förmågan med dessa navigationssystem så är det ingen överraskning att under 2020 kommer världen att se många nya system och satelliter som kretsar runt jorden och som kommer att spela en essentiell roll i positioneringsteknologin.
 • Nyheter från Navionics för nästa säsong, 2014

  I november i år besökte vi den marina utställningen METS i Amsterdam, där de flesta tillverkare av marin utrustning visade upp de senaste produkterna. Vi träffade vår huvudleverantör av digitala sjökort, det italienska företaget Navionics och diskuterade de nya produkter som kommer att vara tillgängliga inför den kommande seglingssäsongen. Den mest intressanta nyheten är...

4 artiklar