Om oss | Kontakt: +46 761717152 | Info@maritim-elektronik.se

Standard Horizon VHF GX 2200E

Availability: Slut i lager

4 390,00 kr
GX2200E har inbyggd GPS-antenn förutom AIS-mottagare.

Beskrivning

Detaljer

GX2200E har inbyggd GPS-mottagare. Den behöver alltså ingen plotter eller annan extern GPS-mottagare för att kunna skicka ex.vis DSC nödanrop med korrekt positionsdata. Då den även har AIS-mottagare så blir GPS-antennen ett naturligt extra komplement.

GX2200E är därmed en helt självständig enhet med alla funktioner du kan vilja ha plus lite till.

Stationen är mycket robust och självklart vattentät. Den har stora lättmanövrerade knappar med en mycket tydlig display.

Standardmikrofonen bygger på Vertex Standards senaste teknik "ClearVoice" som kraftigt reducerar bakgrundsljud från vindbrus och motorljud. Med fjärrmikrofonen (CMP25 eller CMP30) kan de flesta av transceiverns funktioner fjärrstyras, och den kan då även används som ett intercom-system.

Man kan alltså dels använda transceivern från två olika platser för radiokommunikation, och dels för att prata med varandra mellan huvudenheten och fjärrmikrofonen.

En annan mycket bra finess är att stationen stödjer DSC (klass D), dvs automatiskt nödanrop. Med en enkel knapptryckning kan den sända nödanrop med din position om och om igen. Positionen hämtas automatiskt via den inbyggda GPS-antennen.

DSC kanal 70 bevakas dessutom alltid kontinuerligt för inkommande nödanrop, oberoende av vilken kanal som används för tillfället.

GX2200E har oven en inbyggd AIS-mottagare och kan både visa information i den egna displayen och skicka data till en tillkopplad plotter.

 Radion är vattentät och möter kraven för IPX7.

Apparaten kommer förprogrammerad med de svenska kanalerna L1, L2, F1, F2, F3.

Ytterligare information

Ytterligare information

Subtitle Nej
Brand Nej
Kategori Nej